Tijdelijk extra parking aan goederenstation Ieper

Redactie KW

De parkeerproblemen in de stationsomgeving van Ieper krijgen een voorlopige oplossing. Vanaf 1 juli zal er kunnen geparkeerd worden op de terreinen van het goederenstation van de NMBS langs de Oudstrijderslaan. Daar is nu al parkeergelegenheid voor autocars.

De parkings aan het station en op het Esplanadeplein staan praktisch altijd vol. Het is vaak zeer moeilijk om in die omgeving parkeerplaats te vinden. Eerder werd gesuggereerd, onder andere door Unizo, om het voormalige groenpark langs de Oudstrijderslaan in te richten als randparking. Maar het stadsbestuur heeft nu een overeenkomst gesloten met de NMBS om een deel van de terreinen van het goederenstation tijdelijk in te richten als parking voor ruim 100 auto’s. Het gaat om een oppervlakte van ruim 5.500 m², waarvoor de stad 8.845 euro huur betaalt.

Deze tijdelijke parking komt er in afwachting van de volledige herinrichting van de stationsomgeving. Deze herinrichting gebeurt in samenspraak met de NMBS, De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Bij deze werken is een nieuwe randparking voorzien achter het station. Maar die zal pas in de loop van 2013 gerealiseerd worden.

(BS/PL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier