Tientallen gezinnen al twee maanden zonder drinkwater

Redactie KW

In Hooglede zijn er enkele tientallen huizen die het al zo’n twee maanden zonder drinkwater moeten doen. In de Ieperstraat is er gewerkt en zijn de waterleidingen vernieuwd. De nieuwe leidingen krijgen gewoonlijk een spoeling en na een labotest moet het water weer klaar zijn voor consumptie. Zoiets duurt twee weken maar in Hooglede blijft het maar duren.

In de Ieperstraat in Hooglede zitten de werken aan de straat er bijna op. Ondermeer de waterleidingen zijn vernieuwd en dat kan tijdelijk voor problemen zorgen. De mensen in de buurt kregen twee maanden geleden een brief in de bus van de Vlaamse maatschappij voor watervoorziening om het water te koken voor consumptie.

Communicatiefout

Volgens de Vlaamse maatschappij voor watervoorziening moeten nieuwe leidingen gespoeld worden en is er daarna een labo-onderzoek. Gewoonlijk duurt die procedure een paar weken. In Hooglede is er wellicht iets fout gelopen met de communicatie.

Volgende week

De Vlaamse maatschappij voor watervoorziening hoopt dat tegen begin volgende week alle problemen in Hooglede zijn opgelost. (KV)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier