Tiental slachtoffers Zevenkerken maakt zich kenbaar

Redactie KW

Een tiental slachtoffers van de pedofiele leraar-opvoeder die in de jaren tachtig leerlingen misbruikte in de abdijschool in Zevenkerken, hebben zich tot nu toe gemeld bij Laurent Gossieaux. Gossieaux is zelf slachtoffer en bracht de feiten afgelopen weekend in de media.

Gossieaux deed een oproep aan andere slachtoffers om zich bij hem te melden. Samen zouden ze dan een klacht kunnen indienen bij het Brugse gerecht. “Een tiental slachtoffers” meldde zich intussen bij Gossieaux, maar hij verwacht dat dat aantal nog zal toenemen. “Het komt er bij velen op aan om een gevoel van schaamte te overwinnen.” Strafrechtelijk zijn de gemelde feiten dan wel verjaard, maar Gossieaux is het ook te doen om de ‘aansprakelijkheid van de school’.

“School was op de hoogte”

“Ze waren op de hoogte van criminele zaken, ze lichtten het gerecht niet in en deden geen ernstig onderzoek. Maar uiteindelijk komt het aan het gerecht toe om dat uit te maken.” Wanneer de klacht zal ingediend worden, is nog niet duidelijk, want het is de bedoeling om de tijd voldoende te laten spelen. Wel wil Gossieaux op korte termijn contact opnemen met het parket, dat intussen een vooronderzoek startte naar de misbruikschandalen in Zevenkerken.

(Belga)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 1 oktober 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier