Tieners bekennen vandalenstreken op Kerstdagnacht in Koekelare

Redactie KW

Drie tieners van 15 en 16 jaar oud hebben bekend dat ze op Kerstdagnacht op vernielpad trokken doorheen De Mote. Dat maakt de politiezone Polder bekend.

Het rijtje vandalenstreken dat in de nacht van 25 op 26 december in de omgeving van De Mote werd gepleegd, is indrukwekkend: diefstal met inbraak in De Negensprong, diefstal met inbraak in het KLJ-gebouw, diefstal aan het chiroheem, vandalisme in het Sint-Martinusinstituut en vandalisme in de krachtbalkantine. Alle gestolen goederen werden trouwens achtergelaten in De Mote of op de bevroren Motevijver. Van echte diefstal is dus geen sprake, van puur vandalisme des te meer. Het labo werd meteen ingeschakeld voor een sporenonderzoek, de politie zette meerdere teams op de zaak. En dit leidde na drie weken tot succes.

Verdere stappen?

Woensdagnamiddag hebben drie tieners de feiten bekend aan de lokale politie. De daders zijn een 15-jarige jongen uit Koekelare, een 16-jarige jongen uit Koekelare en een 16-jarige jongen uit Ichtegem. Geen van hen studeert vandaag nog in het Sint-Martinusinstituut, de school die al vier weken na elkaar slachtoffer was van vandalisme. De politie moest de tieners na hun bekentenis vrijlaten, maar er hangt hen (en hun ouders) nog een serieuze schadeclaim boven het hoofd. De zaak is nu in handen van het parket dat moet beslissen over verdere stappen. De politiezone Polder reageerde heel tevreden dat ze de tieners kon opsporen.

(PC)

Uit Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier