Tienduizend euro om buurtwinkel op te starten

In Brugge krijg je 10.000 euro als je een buurtwinkel opstart
Redactie KW

Wie een buurtwinkel wil starten in Brugge, krijgt voortaan een subsidie van 10 000 euro van de stad. Voorwaarde is wel dat er binnen een straal van 800 meter geen gelijkaardige zaak is. Daarmee wil Brugge de bakker, slager of kruidenier aanmoedigen om zich in de meer afgelegen woonkernen te vestigen, zoals Dudzele, Lissewege of Zeebrugge.

In Dudzele dorp heeft de slager drie jaar geleden z’n deuren gesloten. Een kruidenier is er ook niet, wel twee bakkers. Bakker Rik heeft z’n assortiment dan maar uitgebreid, en verkoopt nu ook kaas, fijne vleeswaren en andere producten.

Wie een bakkerij, slagerij of buurtwinkel start, kan voortaan van het stadsbestuur 10 000 Euro krijgen. Dat heeft het schepencollege beslist. Er mag wel geen gelijkaardige zaak zijn op minder dan 800 meter.

De stad beseft dat 10 000 Euro maar een fractie is van de kost voor een winkel, maar hoopt dat het toch een overtuigend duwtje in de rug kan zijn. Zodat elke Bruggeling op wandelafstand z’n boodschappen zou kunnen doen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier