Tiende winkelnacht krijgt het wiel als thema

Redactie KW

Kooplustigen uit Roeselare en omstreken kunnen zich in de handen wrijven. Ook dit jaar is er aan de vooravond van 1 mei een winkelnacht. Een groot deel van de winkels zal dan tot 22 uur open zijn. De winkelnacht is traditioneel een van de eerste commerciële topevenementen in Roeselare en dat is dit jaar niet anders. Het jaarthema van de stad is dit jaar Roeselare op de fiets.

Daar heeft ook de winkelnacht zich op geïnspireerd. „Het thema dit jaar is wielen en dat zal voor enkele leuke verrassingen zorgen”, voegt voorzitter Stef Denoo eraan toe. „Het is niet toevallig dat we voor dit thema gaan. Het is voor de winkels ideaal om de etalages te decoreren. Ten tweede is het uiteraard 40 jaar geleden dat onze eigen Jempi Monseré wereldkampioen werd en dat moet gevierd worden.”

Kroegentocht

Net zoals vorig jaar is er ook na afloop van de Winkelnacht een Jazz Kroegentocht. Dit jaar werkten beide organisaties meer dan ooit samen. „Het is een eer dat we samen kunnen werken”, vertelt Robrecht Vanhuyse die mee de kroegentocht organiseert. „Dit jaar kunnen we rekenen op de deelname van zeventien cafés. Dat zijn er vijf meer dan vorig jaar. Bovendien zijn de cafés goed verspreid over Roeselare.” Dat beaamt Rudi Ghequire van brouwerij Rodenbach: „Het enthousiasme is groot en de kroegentocht is een perfecte aanvulling voor de Winkelnacht.”

(TD)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 16 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier