Tien dode speelduiven gevonden in gracht

Redactie KW

In een gracht langs een landelijke weg in Langemark-Poelkapelle zijn de kadavers van 10 speelduiven gevonden. De dieren waren al in een vergaande staat van ontbinding. Sommige droegen nog hun ringen.

De politie van de zone Arro Ieper onderzoekt de zaak. Ze heeft geen weet van diefstal van duiven in de onmiddellijke omgeving. Het voorval doet wel denken aan de gebeurtenissen in Mol eind augustus. Daar werden in een gedumpte vuilniszak 14 gestolen prijsduiven gevonden. Bij alle dieren was één poot afgehakt en meteen ook de ring verdwenen. Volgens kenners ging het om het werk van de Chinese duivenmaffia. Losse ringen zijn makkelijker te smokkelen naar het buitenland. Eenmaal ter plaatse worden ze geschoven rond de poot van minderwaardige duiven en verkocht voor grof geld. De niets vermoedende koper denkt dan dat hij een Vlaamse prijsduif in zijn bezit heeft.

Bij de Duivenbond volgen ze de zaak in Langemark op de voet. Voorzitter Johny Goegebeur: “Wij hebben de politie al aangeboden om te helpen bij de identificatie van de duiven. Ook wij denken meteen aan het voorval in Mol, maar voorlopig is er geen link tussen beide vondsten. Het zou ook kunnen gaan om een duivenmelker die zijn dieren heeft gedopeerd, en ze later heeft gedumpt om er van af te zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier