Tieltse vrije scholen hebben opnieuw een internaat

Redactie KW

MET VIDEO – Leerlingen die in Tielt naar school gaan, kunnen er vanaf volgend schooljaar opnieuw op internaat. De VZW Katholiek Secundair onderwijs heeft de vroegere kamers van het Sint-Jozefsinstituut omgevormd tot een modern internaat voor jongens en meisjes. Met het initiatief speelt de scholengroep in op de steeds grotere vraag naar internenkamers.

Vroeger was er op de vierde verdieping van het Sint-Jozefsinstituut in Tielt nog een internaat voor meisjes, maar acht jaar geleden sloot het zijn deuren. Nu de vraag naar internenkamers in heel Vlaanderen weer groter wordt, willen ze hier niet achterblijven. Nu moeten leerlingen die op internaat willen nog naar Waregem, Roeselare of Gent. En zelfs daar zijn er wachtlijsten.

Dalend aantal leerlingen

De oude kamers zijn gemoderniseerd en kregen een internetaansluiting. Er zal plaats zijn voor 40 leerlingen uit alle katholieke secundaire scholen uit Tielt en Ruiselede. Met het initiatief hoopt de scholengroep het hoofd te bieden aan het dalende aantal leerlingen in het secundair onderwijs.

De werken hebben een kleine 150.000 euro gekost. Op 1 september wil de scholengroep de eerste 15 internen verwelkomen.

Tieltse vrije scholen hebben opnieuw een internaat

Bekijk hier de reportage

(TN/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier