Tielts woonzorgcentrum Deken Darras houdt puppyborrel voor rusthuishond Mona

Redactie KW

Het woonzorgcentrum Deken Darras is in feeststemming. Rusthuishond Mona is bevallen van acht puppy’s en die geboorte gaat niet onopgemerkt voorbij. Eind maart volgt voor de bewoners van het rusthuis een onvervalste puppyborrel. “Mona is de rusthuishond van ons woonzorgcentrum”, zegt directeur Hilde Van Maele. “De hond verblijft niet hier, maar komt een paar keer per week op bezoek.”

Tijdens deze bezoeken loopt Mona vrij in het woonzorgcentrum rond. “Ze gaat instinctmatig binnen bij die personen die dit graag hebben”, duidt directeur Hilde Van Maele. “Voor vele bezoekers roept dit aangename herinneringen op. Het doorbreekt soms de dagelijkse sleur en zorgt voor extra animatie.”

Mona is dan ook heel geliefd in het Tieltse rusthuis. “Alle bewoners hebben met haar zwangerschap meegeleefd. Na twee weken brachten de puppy’s, die een eigen peter en meter hebben in het woonzorgcentrum, al een eerste bezoek aan de bewoners van Deken Darras.” Op de puppyborrel zullen de acht puppy’s van Mona symbolisch gedoopt en gezegend worden.

Nog dit : Mona is niet in het woonzorgcentrum zelf bevallen. “Nee, ze beviel op een andere locatie, waar ze in alle rust en op zes uur tijd alle puppy’s ter wereld bracht.” De namen van de acht puppy’s werden niet bekendgemaakt. De puppyborrel is enkel voor bewoners van het woonzorgcentrum. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier