Tielts Sint-Andriesziekenhuis zet 25 voltijdse medewerkers op straat

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Het Sint-Andriesziekenhuis schrapt, verdeeld over alle diensten met uitzondering van de schoonmaak, 25 voltijdse jobs.

Deze namiddag had in het Tielts Sint-Andriesziekenhuis een ondernemingsraad plaats. Daarop werd de herstructurering aangekondigd. Ook het personeel kreeg in de loop van de namiddag meer uitleg.

“De gezondheidszorg heeft de laatste jaren een enorme verandering gekend : er is de verkorting van de ligduur, de toename van de activiteiten in de dagkliniek maar ook zijn er de diverse maatregelen van de overheid om het budget van de gezondheidszorg te beperken”, laat de raad van bestuur en de directie van het ziekenhuis weten.

Gelijkaardige inspanning van artsen

Er verdwijnen 25 voltijdse medewerkers, verdeeld over alle diensten. “Met uitzondering van de schoonmaak die bij de ingebruikneming van de nieuwbouw werd gereorganiseerd.” Een gelijkaardige inspanning wordt gevraagd aan de artsen.

“We zijn er ons van bewust dat dit sociaal een heel ingrijpende maatregel is in de eerste plaats voor de betrokkenen zelf wat we uiteraard ten zeerste betreuren. Ook voor de organisatie is dit ingrijpend, maar dit is noodzakelijk om een toekomstperspectief te geven aan de meer dan 500 medewerkers die verbonden zijn aan het ziekenhuis en voor onze patiënten die ook in de toekomst recht hebben op een kwalitatieve verzorging”, aldus algemeen directeur Peter Lauwyck. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier