Tieltenaar kreeg brochure rond referendum in de bus

Redactie KW

Deze week werd in alle brievenbussen van Tielt een infobrochure over de volksraadpleging rond de al dan niet verkeersvrije Markt afgeleverd. Op zondag 20 maart wordt eindelijk over de toekomst van het hart van de Europastad beslist.

‘Wenst u dat er vanuit de Bruggestraat en de Kortrijkstraat opnieuw verkeer richting Nieuwstraat toegelaten wordt ?’ Op die vraag zal u op zondag 20 maart met ja of neen kunnen antwoorden en zo eindelijk een punt kunnen zetten achter de bijwijlen oeverloze discussie over de Tieltse Markt.

„De Tieltse bevolking is verdeeld over het al dan niet verkeersvrije maken van de Markt tussen de Bruggestraat en de Nieuwstraat”, valt er op de infobrochure te lezen. „Tot op vandaag kon geen compromis gevonden worden om de voor- en tegenstanders met elkaar te verzoenen.”

Oproepingsbrief

Elke stemgerechtigde Tieltenaar zal begin maart een oproepingsbrief ontvangen. Wie stemgerechtigd is, maar door omstandigheden geen brief kreeg, kan die altijd bij de dienst Bevolking op het stadhuis ophalen.

De dag van de volksraadpleging kan je van 8 tot en met 13 uur je stem uitbrengen in een van de stembureaus. Naast je oproepingsbrief breng je ook je identiteitskaart mee. In Tielt zelf kan je stemmen in de refter van de Collegesite in de Kortrijkstraat 59 en in de sporthal van de Collegesite. Op je oproepingsbrief is het stemlokaal vermeld. In Aarsele kan je in het Oud Gemeentehuis in de Aarselestraat 4 terecht, Kanegemnaren kunnen hun stem uitbrengen in het Parochiaal Centrum in Kanegem-Dorp 4 en in Schuiferskapelle vind je het stembureau in Club 77, op de hoek van de Henri D’Hontstraat en Brouwerijstraat. Ook de dienst bevolking is zondag 20 maart van 8 tot 13 uur open. (PVH)

Meer info op: www.tielt.be/volksraadpleging.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Tielt) van vrijdag 18 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier