Tieltenaar Brent Popelier scoort in Belfius Classics

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Brent Popelier onderscheidde zich in de discipline ‘Muzikale creatie’ van de wedstrijd Belfius Classics. Op 2 februari 2013 mag hij zijn prijs in ontvangst nemen in de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel.

Wie thuis is in de muzikale middens, kent Brent Popelier vooral als uitmuntende slagwerker. Maar al sedert zijn 11de zat hij ook achter de piano. Voor zijn examenproef begeleidingspraktijk in de klas van Wouter Vande Ginste componeerde hij het werk ‘3 to 2’, dat hij ook doorstuurde naar Belfius Classics.

Kort geleden kreeg hij bericht van de jury dat zijn creatie in de prijzen was gevallen. Bij de voorstelling van de geselecteerde werken op 14 november in de Brusselse Passage44 speelde Luc Callaert het werk.

“Een bijzondere ervaring om je compositie zo te horen uitvoeren. De pianist koos voor een vrijere interpretatie, terwijl ik voor mezelf, vanuit mijn liefde voor de percussie aan een strakkere invulling had gedacht”, weet Brent Popelier, die in oktober aan de Gentse universiteit de studies economie heeft aangevat. (ART)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier