Tielt Zomert bundelt groot aanbod evenementen onder één parasol

Redactie KW

Met de vijfde editie van ‘Tielt Zomert’ hoopt het stadsbestuur samen met een rist partners een massa volk naar Tielt te lokken.

Het aanbod is zo divers dat elke categorie van de bevolking zich moet aangesproken voelen. Kanegem Kermis opent de debatten en Tielt neemt met de Europafeesten het roer over. Op 11 juli maakt het Zesde Metaal het goede weer onder de Hallentoren. De aperitiefconcerten door Tieltse verenigingen doen dit jaar ook de deelgemeenten aan maar voor film op het plein moet de cinefiel op het Alexianenplein zijn.

Met het nieuwe Supervison Festival wordt dance geïntroduceerd en daags nadien kunnen de muziekfanaten hun hartje ophalen op Melkrock dat Merdan Taplak en Hitsville Drinks in de affiche voert. Met Stationskermis, Aarseelse hoeve- en Kapelse dorpsfeesten en met het parkfeest Green on Red nadert het einde van de zomer.

De veiligheidsdag en het gelauwerde Trotwaar zijn de laatste hoogvliegers. In september wacht nog de wandeldag op de Poelberg, terwijl Steps Shopping Days, een duivelse Kroegentocht en een streekproductenmarkt alweer andere doelgroepen naar Tielt brengen. En dat doet KW een hele zomer lang: van 21 juni tot 30 september loopt de zomerzoektocht (voor fietsers) in en rond Tielt. Alles nalezen over ‘Tielt Zomert’ kan in een handige pocket of of in de wervende zomerbrochure. (ART)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier