Tielt wil blauwe zone uitbreiden

Redactie KW

Het stadsbestuur van Tielt voert momenteel een rondvraag in zes straten om te weten te komen of de invoering van een blauwe parkeerzone wenselijk is. „We krijgen de laatste tijd regelmatig opmerkingen over parkeerproblemen in die straten, maar willen de kwestie gericht aanpakken”, aldus schepen van Mobiliteit Els De Rammelaere (N-VA).

Volgens mobiliteitsschepen Els De Rammelaere sijpelen de laatste weken/maanden regelmatig opmerkingen en klachten binnen over de parkeerproblematiek in de zes bewuste straten. „En het gaan telkens om langparkeerders”, stelt ze. „De sneltoets rond de herziening van het Tieltse mobiliteitsplan bracht trouwens dezelfde vaststelling naar boven. En om niet overhaast en zonder grondige studie tot actie over te gaan, hebben we besloten om in de betrokken straten een rondvraag te doen.”

Alle inwoners kregen de voorbije week een brief in hun bus, waarin het stadsbestuur vraagt of het invoeren van beperkt parkeren, een zogenaamde blauwe zone, wenselijk is.

„Een blauwe zone stipuleert dat er maximum twee uur gratis geparkeerd mag worden, mits het plaatsen van de parkeerkaart in de wagen. Bewoners van die straten kunnen een bewonerskaart aankopen, die op jaarbasis 50 euro kost. Een kaart voor een tweede wagen kost 100 euro. Deze tarieven zijn ook in andere steden gangbaar.”

P-route

De Rammelaere is ervan overtuigd dat een beter gebruik van de reeds beschikbare gratis parkings de parkeerdruk ook kunnen verlagen. „De parking aan de Europahal weet iedereen ondertussen zijn, maar het gebruik van het Rameplein en Collegesite kan nog beter. We zijn ook bezig met de uitwerking van een P-route (parkeerroute, red.), waarbij automobilisten vanop de Ring en invalswegen via duidelijke wegwijzers tot aan de parkings raken.”

(PVH)

Uitgebreide versie in Krant van West-vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van vrijdag 25 februari

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier