Tielt werkt aan nieuwe locaties voor academies

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De Kunstacademie en de Academie voor Muziek en Woord willen graag weer samen onder één dak zitten. De Stad wil daarom de Sint-Godelieveschool verkopen en een masterplan uitwerken.

Een van de grootste verrassingen van het meerjarenplan van het nieuwe stadsbestuur was toch wel het plan met de twee kunstacademies, dat zijn de Stedelijke Kunstacademie en de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW). Tot begin jaren 2000 zaten beide scholen op één vestiging aan de Lakenmarkt, maar door plaatsgebrek verhuisden de kinderen en tieners van de Kunstacademie naar de voormalige Sint-Godelieveschool. De twee academies kapten symbolisch een blok steen in twee, die nu op beide locaties liggen.

“De bedoeling is altijd geweest om die twee stenen, en dus de twee academies, opnieuw onder één dak te brengen aan de Lakenmarkt”, zegt schepen van Cultuur Birger De Coninck (SP.A). “Het is nu aan ons om in overleg met de academies zelf een oplossing te vinden. Hoe, dat is nog niet precies duidelijk, er zijn nog veel vraagtekens. We krijgen sowieso het politiegebouw ter beschikking, want de dienst op de Lakenmarkt vertrekt naar de Kortrijkstraat. Maar daarmee is er nog niet voldoende plaats.”

(RDC)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier