Tielt verleent stedenbouwkundige vergunning aan omstreden Bemapro

Redactie KW

Voor de bouw van een vleesvarkensstal krijgt de nv Bemapro uit Kanegem een stedenbouwkundige vergunning van het stadsbestuur. Tegen de plannen voor de uitbreiding rees in de buurt heel wat protest. Tijdens het openbaar onderzoek werden 15 bezwaren geuit.

Eind vorig jaar diende de nv Bemapro uit de Keizerstraat in Kanegem een aanvraag in voor het bouwen van een vleesvarkensstal. Dat zou een verdriedubbeling van het aantal varkens betekenen. Buurtbewoners ventileerden al hun ongenoegen over de uitbreiding op een informatievergadering eind november. Het openbaar onderzoek liep tot 6 januari dit jaar. Er werden 15 bezwaren aan het schepencollege overhandigd. Deze handelen in hoofdzaak aan het gebrek van een optimale integratie van de voorziene bedrijfsgebouwen en het hinderend karakter in het open landschap.

Ook de toeristische uitstraling van het dorp Kanegem zou hinder ondervinden. Verschillende bezwaren waren gedeeltelijk gegrond. Na onderzoek vindt het stadsbestuur echter geen aanleiding om de stedenbouwkundige vergunning te weigeren. De nv Bemapro verkreeg dan ook de goedkeuring van de stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van een vleesvarkensstal en de bouw van een sanitair lokaal. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier