Tielt onder de voet : Open Bedrijvendag én Wielerkeizer

Redactie KW

Tielt staat zondag in de spots : naast de 19 bedrijven die hun deuren op de Vlaamse Open Bedrijvendag openen, wordt ook zondagmiddag de befaamde Keizer der Nieuwelingen verreden. Duizenden bezoekers worden er verwacht.

Tielt wordt zondag 5 oktober onder de voet gelopen. 19 bedrijven zetten tussen 10 en 17 uur hun deuren op de Open Bedrijvendag wagenwijd open. Traditioneel wordt ook op de eerste zondag van oktober de Keizer der Nieuwelingen verreden. Ongetwijfeld lopen de twee organisaties voor een deel door elkaar.

Eerst de Open Bedrijvendag. Er worden op verschillende locaties (in de buurt van de bedrijven of aan de rand) pendelbussen voorzien. Daarnaast zullen de parkings extra goed worden aangeduid. Een deel van de Gruuthusestraat wordt verkeersvrij.

Op het parcours van de Keizer der Nieuwelingen (van 15 tot 17 uur) geldt een parkeerverbod en moet de rijrichting van de renners worden gevolgd.

Het parcours van de Keizer : start en aankomst in Sint-Michielstraat, Polenplein, Deken Darraslaan, Ringlaan, Sint-Janstraat, Tramstraat, Pontweg, Europalaan, A. Loosveldtstraat, Hulstplein, Beernegemstraat, Klijtenstraat, Stationsplein en Stationsstraat. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier