Tielt leeft naar referendum toe

Redactie KW

Zondag 20 maart is D-Day voor de Tieltse Markt. Na ruim twee jaar discussie (en geruzie) over al dan niet verkeer over de Markt, moet een volksraadpleging de situatie eindelijk ontmijnen. Zowel voor- als tegenstanders van een verkeersvrije Markt voerden afgelopen week nog duchtig campagne.

De handelaars, die liever vandaag dan morgen weer verkeer op ‘hun’ Markt willen zien, zijn er rotsvast van overtuigd dat de Tieltenaar zondag hun mening zal volgen. “Dat horen we genoeg bij de klanten die bij ons komen winkelen”, legt Walter Boone uit. “En wat meer is: de Tieltenaar heeft zes maanden lang de nadelige gevolgen van een verkeersvrije Markt aan den lijve kunnen ondervinden.”

En wat als de Markt na zondag alsnog voor gemotoriseerd verkeer gesloten blijft? “Dan leggen we ons daarbij neer, maar vragen we de neen-stemmers wel om hun verantwoordelijkheid te nemen en mee voor een bruisende, levendige Markt helpen zorgen.”

‘t Is Spel op de Markt

Het actiecomité ‘t is Spel op de Markt gaat sinds het ontslag van woordvoerder Yannick Demey zonder uithangbord van vlees en bloed door het leven. Standbeeld Olivier Den Duivel vervult nu die rol. “Een bewuste keuze”, klinkt het. “Maar onze boodschap is daarom niet minder krachtig. Een Markt met verkeer is allesbehalve een meerwaarde voor onze mooie stad. Nu hebben we de kans om als Tieltenaar zélf iets te beslissen.”

Wie uiteindelijk het pleit zal winnen, blijft koffiedik kijken. Spannend wordt het in ieder geval, op voorwaarde dat er 3.000 Tieltenaars komen stemmen. De uitslag moet zondag tussen 16 en 17 uur bekend zijn en zal onmiddellijk op te lezen zijn.

(PVH)

De Weekbode Tielt schenkt deze week met een extra, uitneembare katern ruimschoots aandacht aan het referendum met interviews, analyses en alle praktische info.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier