Tielt krijgt drie elektrische wagens

Redactie KW

De stad Tielt en zijn OCMW krijgen drie elektrische wagens van Toyota Motor Europe. De stadsdiensten krijgen een elektrische IQ drie maanden lang in bruikleen, het OCMW krijgt dan weer drie jaar lang twee elektrische bestelwagens om maaltijden rond te brengen. In ruil moet de stad feedback geven aan Toyota.

De stad Tielt wil zijn CO2-uitstoot verminderen. Eerder had de stad al zonnepanelen op de daken van de sporthallen geplaatst en vanaf nu rijden de stadsdiensten ook rond met drie elektrische wagentjes. De technische dienst krijgt drie maanden lang één Toyota IQ om promotie te voeren voor Tielt Zomert, het OCMW krijgt dan weer twee elektrische bestelwagens om maaltijden rond te delen. Het OCMW mag deze bestelwagens zelfs drie jaar lang gebruiken. Het zal twee van de vier gewone OCMW-wagentjes vervangen, die vandaag 150 maaltijden rondbrengen.

In ruil moet de stad feedback geven aan Toyota, want het gaat om wagens die voorlopig nog niet op de markt verkrijgbaar zijn. Op basis van de feeback van de Tieltse stadsdiensten en die van enkele andere testgebruikers, zal Toyota dan over enkele jaren de elektrische wagens op de markt brengen.

(RDC)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier