Tielt krijgt 50.000 euro voor strijd tegen kinderarmoede

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Minister van Gelijke Kansen Ingrid Lieten (SP.A) schenkt 50.000 euro aan het OCMW van Tielt voor de strijd tegen kinderarmoede.

Het Tieltse OCMW stelde in tegenstelling tot vorig jaar een concreet actieplan op om kinderarmoede tegen te gaan. “Het project voorziet onder meer in kinderopvang zodat ouders kunnen gaan solliciteren, voorleesprojecten voor ouders in samenwerking met de bibliotheek, cursussen gezond koken voor ouders, de uitbouw van de pamperbank en verdeling van pampers via kinderopvang Tanneke”, zegt OCMW-voorzitter Guido Mehuys (SP.A-Groen).

“Eén kind op tien wordt vandaag geboren in armoede. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de periode tussen nul en drie jaar cruciaal is voor de ontwikkeling van jonge kinderen, en het doorbreken van de armoedespiraal. De rol van lokale initiatieven is cruciaal in de strijd tegen kinderarmoede”, aldus nog Mehuys.

Voor het project werkt het OCMW nauw samen met kinderopvang Tanneke. “Het is een goed voorbeeld van hoe stad en OCMW op een verregaande manier kunnen samenwerken”, klinkt het bij schepen van jeugd Margot Baekelandt (SP.A). (RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier