Tielt houdt sloop historisch hoekhuis tegen amper drie dagen voor start van de werken

Redactie KW

De stad Tielt is naar de kortgedingrechter gestapt om de sloop van het historisch hoekhuis op het Polenplein, op de hoek van de Sint-Michielstraat en Stedemolenstraat, tegen te houden. Ze deden dat amper drie dagen voor de start van de werken. Matexi wou er een nieuw appartementsblok met twee winkels plaatsen, maar volgens het stadsbestuur is het pand te waardevol om te slopen.

In juli kreeg Matexi zijn bouwvergunning uit handen van de bestendige deputatie van de provincie West-Vlaanderen. “We waren van plan om de sloop- en bouwwerkzaamheden te starten op maandag 19 augustus, maar dat was zonder het stadsbestuur gerekend”, zegt Frederik Van Damme, regiodirecteur van Matexi. “De stad kon tot 18 augustus beroep indienen tegen onze bouwvergunning en dat deden ze ook in extremis, want op vrijdag 16 augustus stond er plots een deurwaarder voor ons kantoor. De stad had ook naar de kortgedingrechter gestapt, die alle bouwwerkzaamheden onmiddellijk schrapte.”

Volgens burgemeester Els De Rammelaere is het pand, dat net naast cultuurcentrum Gildhof staat, te historisch waardevol om te slopen. “Zeker ook de tuin en het gietijzeren hek moeten bewaard blijven”, aldus De Rammelaere. “Daarnaast heeft Matexi in laatste instantie zijn plannen nog gewijzigd, waardoor wij vinden dat de immofirma zijn plannen opnieuw moet voorleggen in openbaar onderzoek.”

(RDC)

Bekijk de plannen van Matexi en lees het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier