Tielt budgetteert dit jaar bijna 4 miljoen euro investeringen

Redactie KW

Volgende week dinsdag buigt de gemeenteraadscommissie Financiën zich over het budget voor het dienstjaar 2012. Er worden voor bijna 4 miljoen euro investeringen gebudgetteerd, waarvan ruim 420.000 euro betoelaagd. “De schuldenlast is hoog maar stabiliseert als gevolg van het uitstel van verschillende projecten, infrastructuurwerken en bouwwerken en kan op termijn worden afgebouwd.” Begin februari wordt dan het budget aan de raadsleden ter goedkeuring voorgelegd.

Ook de stad Tielt moet door de economische en financiële crisis de tering naar de nering zetten. “Aan de diensten wordt terug een inspanning gevraagd om de uitgaven te beheersen door voorafgaande planning en doeltreffendheid van het aankoopbeleid.” Dit jaar plant de bestuursmeerderheid 3,8 miljoen euro aan investeringen. Ruim 420.000 euro wordt betoelaagd. In 2011 werd bijna 5 miljoen euro aan investeringen voorzien. In het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen (in oktober) ligt het investeringsvolume altijd lager.

Aankoop van woning in Kanegem

Een kort overzicht : groenonderhoud en aankoop zitmaaier, herstelling van de voetpaden in de Azalealaan en de Tulpenlaan, de sloop van een woning in de Kortrijkstraat en gebouwen op de collegesite, dorpsfeesten in Schuiferskapelle (150 jaar), Kanegem, Aarsele, Open Bedrijvendag en feest van de vrijwilligers, herstel en verbetering landbouwwegen (onder meer in Polderstraat), aanleg fietspaden in Deinzesteenweg, aankoop van woning in Pastorijstraat, aanleg van Finse piste, aankoop van woning voor vrijetijdsbesteding in Kanegem, aankoop van een vrachtwagen met laadbrug voor de brandweer, omgevingswerken nieuw IBO Tanneke,…

600.000 euro voor Autonoom Gemeentebedrijf

De toelage aan het nieuwe Autonoom Gemeentebedrijf Tielt, die instaat voor de exploitatie van de sport- en toeristische infrastructuur, bedraagt voor dit jaar 600.000 euro. Voor het OCMW wordt een werkingstoelage van 2,4 miljoen euro doorgestort, voor de politiezone Regio Tielt 1,6 miljoen euro. Volgende week dinsdag wordt het budget 2012 aan de leden van de gemeenteraadscommissie Financiën voorgesteld, begin februari volgt dan de voorleggen aan de gemeenteraad. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier