Thuiswerk piekt op sneeuwrijke werkdag

Redactie KW

Het barre weer en de rampzalige situatie op de weg vanmorgen, maakt dat heel wat mensen vandaag een dagje van thuis uit hebben gewerkt.

Iets wat in veel bedrijven helemaal niet is ingeburgerd, terwijl het wel een van dé oplossingen blijkt te zijn om het dagelijkse fileprobleem op te lossen. ” Het is eigenlijk de eerste keer in tien jaar dat ik thuis werk. Vanmorgen zag het er niet goed uit. Dus dacht ik : in plaats van één uur in de file te staan, ga ik maar even vragen om thuis te werken. En dat mocht”, zegt Ilse Deplancke, manager bij Fagron in Waregem. Ilse mocht vandaag dus vanuit haar woonkamer in Anzegem werken. Net als de zeven verkopers in haar bedrijf, die vandaag uitzonderlijk van thuis uit per telefoon verkopen.

Flexibiliteit & vertrouwen

Human Resource-managers zien dit graag gebeuren. Thuiswerk maakt onderdeel uit van het nieuwe werken. Daarbij staan flexibiliteit en vertrouwen centraal. En is hals over kop oplossingen zoeken voor omstandigheden als vandaag, niet nodig. “Dat kunnen bedrijven vermijden door op voorhand na te denken om dit als strategie in te zetten”, zegt Mieke De Jaegher van HR Magazine. “Je moet werknemers hun ding laten doen en dan moeten ze doelstellingen bereiken. En dan maakt het niet uit of je thuis zit, of op bureau of op de parking van Groot-Bijgaarden”.

(M.D./A.D.)

Meer vanavond op Focus & WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier