Thuismatchen voetbalclub VK Kachtem nu toch niet in stadion van ‘vijand’ KFC Izegem

Redactie KW

Na een intense zoektocht heeft het Izegemse stadsbestuur ruimte gevonden om in de deelgemeente Kachtem nieuwe voetbalterreinen aan te leggen. Tegen het seizoen 2013-2014 kunnen de twee terreinen langs de Egaalstraat in gebruik genomen worden.

Nadat enkele mogelijkheden afsprongen op het njet van de grondeigenaars of op stedebouwkundige bezwaren konden schepen Joris Claeys (ruimtelijke ordening) en Frank Duhamel (Sport) klare wijn schenken. Ze vonden eigenaar Caenepeel-Maes uit de Egaalstraat bereid een stuk grond van ruim 20.000 vierkante meter te verkopen. Het stuk akker is gelegen tussen de Egaal-, Buiten- en Vageweenstraat. Ook landbouwer Arthur Kindt zal wat grond afstaan.

Eerst moet nog een nieuw GRUP goedgekeurd worden waar deze landbouwgrond als recreatieve zone wordt ingekleurd. Daarna kan de aanleg beginnen en in het seizoen 2013-2014 zal VK Kachtem kunnen verhuizen naar de nieuwe sportinfrastructuur. De totale investering zal ongeveer anderhalf miljoen euro bedragen.

Na dit seizoen verliest Kachtem het eerste terrein aan eigenaar Mol uit Hooglede en moet het met de eerste ploeg op het stedelijk sportstadion gaan spelen. De jeugd blijft op het tweede terrein van VKK actief in de Priester Pattynstraat. (WVS)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Izegem) van 6 maart 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier