Thuismatch voor DelVitaGroup

Redactie KW

Bij Piano’s Maene in Ruiselede vond een bijzonder concert plaats. De DelVitaGroup onder leiding van de Nederlandse trompettist Eric Vloeimans rondde haar tournee af met een thuismatch. Twee van de vijf vaste leden van de groep, Peter en Steven Delannoye, komen namelijk uit Tielt. De broers gelden als grote talenten binnen de vaderlandse jazzscène.

De Nederlandse trompettist Eric Vloeimans samen aan het werk met DelVitaGroup. Deze groep ontstond aan het Lemmensinstituut in Leuven. De studenten Peter Delannoye uit Ruiselede en Toni Vitacolonna uit Roeselare namen het voortouw en haalden er nog drie muzikanten bij. Aanvankelijk legden ze de nadruk op hardbop, maar gaandeweg kwamen ook andere muzikale inspiratiebronnen.

“Het oude jazzrepertoire van de jaren 40 en 50 krijgt een nieuwere klank, omdat je dat met de kennis van vandaag speelt. Omdat wij ook geïnteresseerd zijn in klassieke muziek en de pianist Bart Van Caenegem een begenadigde klassieke pianist is, sijpelt dat wel binnen. Het repertoire is gaandeweg gaan groeien”, aldus Toni Vitacolonna van de DelVitaGroup.

Ook composities van saxofonist Steven Delannoye, de broer van Peter , worden opgevoerd. Het optreden vindt plaats in de concertzaal van Piano’s Maene in Ruiselede. Hier worden historische instrumenten zoals clavecimbels en pianofortes gebouwd voor de wereldmarkt. Een jaar geleden startte men met concerten om de klankrijkdom van de piano in de verf te zetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier