Thuiskraamzorg De Wieg krijgt kwaliteitslabel borstvoeding

Visbedrijf Taurus Europe is meest borstvoedingsvriendelijk in West-Vlaanderen
Redactie KW

De Wieg uit Brugge krijgt een kwaliteitslabel als borstvoedingsvriendelijke organisatie, als eerste in Vlaanderen. De Wieg is een expertisecentrum rond gespecialiseerde zorg voor pas bevallen mama’s en hun baby’s. Het maakt deel uit van Familiezorg West-Vlaanderen. De Wieg beantwoordt aan internationale criteria voor de begeleiding van borstvoeding.

Het expertisecentrum en thuiskraamzorg De Wieg uit Brugge hebben zich gespecialiseerd in borstvoeding en krijgen als eerste in Vlaanderen een kwaliteitslabel. Vooral eenduidige informatie geven is een noodzaak luidt het.

“Bijvoorbeeld het al dan niet aanleggen op uur. Er wordt aangeraden om op vraag de baby aan te leggen,” zegt Mireille Picard. “Heel vaak wordt er gezegd, zorgt dat er drie uur tussen zitten. Het zou erg zijn moest de ene kraamverzorgster het zo zeggen en de andere anders. Dat is niet de bedoeling.”

Om het label te halen, was er een grote inspanning nodig. Alle diensten zijn grondig doorgelicht op hun kennis over borstvoeding.

“We hebben toch anderhalf jaar nodig gehad om het label voor te bereiden,” weet Picard. “We hebben een infobrochure gemaakt, al de kraamverzorgsters hebben bijscholing gekregen. We hebben een borstvoedingshoekje ingericht, we hebben ons heel goed willen voorbereiden.”

Volgende week donderdag wordt het behalen van het label met alle medewerkers gevierd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier