Thijs Delrue uit Rekkem schrijft boek over begrafenisondernemers

Redactie KW

Misschien vraagt u zich ook af wat mensen bezielt om begrafenisondernemer te worden.

Auteur Thijs Delrue, afkomstig uit Rekkem, probeert een antwoord te formuleren op die vraag. In zijn boek ‘Afscheid in schoonheid’ laat hij verschillende begrafenisondernemers anoniem aan het woord, onder wie ook enkele West-Vlaamse.

Je moet in de wieg gelegd zijn om begrafenisondernemer te worden, dat is de conclusie als je dit boek leest. Trucjes om met het leed van anderen om te gaan, zijn er niet. Je moet discreet, vol medeleven maar tegelijk koelbloedig zijn. Het sociale aspect, mensen op moeilijke momenten helpen, is ook een belangrijke motivatie voor veel begrafenisondernemers Het boek dwingt dus respect af voor hun job, maar is bij wijlen ook grappig. Zo staan er heel wat anekdotes in, over verwisselde kisten bijvoorbeeld.

Ongelovig

Verschillen tussen West-Vlaamse en andere begrafenisondernemers zijn er niet echt, zegt de auteur. Naast de liefde voor het vak hebben ze nog een opvallende overeenkomst: de meeste zijn ongelovig. “Afscheid in schoonheid” is verschenen bij uitgeverij Van Halewyck.

(B.S./A.D.)

Thijs Delrue uit Rekkem schrijft boek over begrafenisondernemers

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier