Theater Dakwerken opent kleutertheaterfestival

Redactie KW

Een kabouter die niet langer kabouter wil zijn, maar een elf. Hoe dat precies afloopt dat hebben kleuters vanmiddag in Tielt kunnen zien. Theater Dakwerken opende er het Kleutertheaterfestival met de voorstelling Elf. Dakwerken is een lokaal amateurgezelschap dat dan ook erg trots is dat het de spits mocht afbijten. De komende dagen staan in Tielt ook nog heel wat professionele gezelschappen uit Vlaanderen, Wallonien Nederlands op de planken.

Kabouter Rood wil een elf worden en rondfladderen in het bos. Dat nieuws brengt hij vlak voor de grote voetbalfinale tegen andere kabouters. Geel en Blauw doen er alles aan om hun spits in kabouterland te houden. De kleuters zitten op het puntje van hun stoel in het cultuurcentrum Gildhof in Tielt om te horen of dit goed komt.

Met Elf van Theater Dakwerken opent precies het elfde kleutertheaterfestival in Tielt en in totaal staan ook elf voorstellingen geprogrammeerd. Enkel Theater Dakwerken is een amateurgezelschap, alle andere zijn professionele theatermakers.

“het is een fantastisch gevoel, want dit is een uniek festival,” zegt Lieven Mathys van Theater Dakwerken. “Het feit dat wij hier als amateurgezelschap mogen spelen is een hele eer.”

En niet alleen kleuters met hun ouders zullen naar het kleutertheaterfestival afzakken.

“Er komen heel wat mensen van andere culturele centra, zelfs uit Antwerpen, Brussel en Limburg,” weet programmator Claudine Van Tieghem. “Zij komen hier met d ebedoeling dingen te zien voor hun eigen programmatie. Jullie zijn dus toonaangevend voor het kindertheater? Ja, in elk geval dan voor het kleuterluik.”

Het festival loopt nog tot en met zondag in vier zalen in Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier