Theater Antigone Kortrijk krijgt prijs Prins Filipfonds

Redactie KW

Een samenwerkingsproject tussen Theater Antigone uit Kortrijk en Théâtre National uit Brussel is beloond met de Prijs van het Prins Filipfonds. Die is voor het eerst uitgereikt. Het project krijgt 25.000 euro omdat het een permanente dialoog tussen de drie gemeenschappen van België bevordert. In het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten overhandigde prins Filip zelf de prijzen aan de winnaars.

Theater Antigone en Théâtre National maakten samen de theaterproducties Life:Reset en Baal. “Het gaat om een artistiek project, waarbij de acteurs echt in de twee talen spelen”, zegt Jos Verbist, artistiek directeur van Antigone. Met het prijzengeld willen de theaters het initiatief nog uitbreiden.

De drietalige jury, onder leiding van Unizo-topman Karel Van Eetvelt, gaf ook een eervolle vermelding voor het KunstenFestivaldesArts en voor de Homeless Cup, een voetbalproject voor dak- en thuislozen. Van Eetvelt stelde vast dat “samenwerken kan en ook een toegevoegde waarde oplevert”.

De Prijzen van het Prins Filipfonds zullen voortaan elk jaar worden uitgereikt. Kandidaten kunnen nu al een dossier indienen voor de editie van volgend jaar.

(JV/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier