Theater Antigone in première met De Kafka’s

Redactie KW

Morgenavond gaat bij Theater Antigone ‘De Kafka’s’ in première. Regisseur Bart Dankaert krijgt daarmee de kans om zijn eerste grote zaalvoorstelling te maken. Maar hoeveel je als toeschouwer ook van Kafka mag afweten, het theaterstuk hangt een heel andere beeld van de bekende auteur op. En dat is allerminst kafkaiaans.

Tania Van der Sanden schittert in de Kafka’s bij Theater Antigone in Kortrijk. Het is middernacht. Een bediende bij het Instituut voor Verzekering van Arbeidsongevallen heeft zich laten insluiten, een doodgewone bediende met een buitengewone missie. Dit is niet de Kafka van de kafkaiaanse bureaucratie of de Kafka van de verplichte schoollectuur, maar een heel andere Kafka met veel gezichten die het publiek zal verrassen.

Met het ‘Jonge Regisseursproject’ geeft Theater Antigone Bart Dankaert de kans om een eerste grote zaalproductie te maken voor Vlaanderen.

“Het is nogal wat, Kafka,” zegt Dankaert. “Iedereen heeft daar ook bepaalde verwachtingen over. Maar op een gegeven moment dacht ik: ‘We gaan het toch gewoon doen.” En ik ben heel blij dat ik bij Antigone de kans krijg om het te doen.”

De Kafka’s gaat morgen in première bij Theater Antigone in Kortrijk.

(ss)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier