Theater aan Zee zorgt voor economische boost in Oostende

Redactie KW

Het is aftellen naar Theater aan Zee. Het theater- en muziekfestival vindt voor de vijftiende keer plaats maar de organisatie ervan blijft een grote uitdaging. Naast het imago van cultuurstad zorgt het festival ook voor een grote economische impact in de Stad aan Zee. Theater aan Zee zorgt voor extra inkomsten voor de horeca en de plaatselijke middenstand.

Een festival als Theater aan Zee bewijst dat cultuur geld opbrengt. Met een totaal budget van 2,3 miljoen euro zorgt het tiendaagse gebeuren voor een economische boost. Want zo’n cultureel evenement doet de boel draaien. Ook de toeristische impact is niet te onderschatten.

Zo’n meerdaags festival lokt ook een publiek dat niet meteen komt voor de optredens of voorstellingen maar zich meer aangesproken voelt door de culturele beleving die er dan in de stad hangt.

Voor wie van cijfers houdt: Dagelijks bereidt de TAZ 2 maaltijden voor 700 mensen. Er worden 130 hotelkamers en 30 appartementen gehuurd voor artiesten. Maar helemaal indrukwekkend zijn de 350 vrijwilligers die zich inzetten om het festival te doen slagen.

Bekijk hier de reportage

(JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier