Theater Aan Zee verhuist naar Leopoldpark in Oostende, eerste namen bekend

Redactie KW

Van 26 juli tot en met 4 augustus zal in Oostende voor de 16de keer Theater Aan Zee plaatsvinden. Op verschillende plaatsen staan theater, performance, muziek en literatuur op het programma.

In tegenstelling tot andere jaren is de curator dit keer geen bekende regisseur of acteur, maar het Leuvense muziektheatergezelschap Braakland/ZheBilding. Door werken aan het Stationsplein wordt het Leopoldpark vlakbij het Kursaal en de Grote Post dé centrale locatie van het theaterfestival.

Programma: eerste namen bekend

B/ZB selecteert sleutelstukken uit het eigen repertoire, brengt nieuw werk en inviteert verwanten als Laila Soliman & Ruud Gielens, Valentijn Dhaenens & Skagen, Jurgen Delnaet, Lisbeth Gruwez & Voetvolk, Warre Borgmans & Dimitri Leue …

Muziekpodium

Ook op het muziekpodium staan verwanten: Theater Zuidpool brengt met Macbeth de originele Oudengelse tekst in concertante versie, net zoals ze in Shakespeares tijd in theater The Globe werd gespeeld – maar nu met versterking. Het Nederlandse De Kift verzoent dan weer literaire teksten met een eclectische mix van punk, rock, fanfare en pop. Worden ook verwacht: Aroma di Amore, Thé Lau …

De literatuurliefhebber vindt dan weer zijn gading bij het boekenprogramma Uitgelezen aan Zee. Tijdens het festival leggen gretige lezers als Els Dottermans, William Van Laeken of Ruth Joos hun literaire ziel bloot.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier