Theater Aan Zee opent met mix van theater en muziek

Redactie KW

Oostende wordt de komende tien dagen overspoeld door Theater Aan Zee. Het festival brengt een uitgebreide mix van theater, muziek en literatuur op diverse locaties in de stad. Gastcurator voor theater is Michael De Cock, artistiek leider van het theatergezelschap ‘t Arsenaal. Frank Vaganée van het Brussels Jazz Orchestra neemt het muziekluik op zich. Samen openen ze het festival met de voorstelling ‘Vliegen tot de hemel’.

“Vliegen tot de hemel is een project gebaseerd op de verhalen van Ovidius,” zegt Michael Decock. “Dan heb ik er met Gerda Dendooven een boek over gemaakt en meteen ook een cd samen met Frank Vaganée van het Brussels Jazz Orchestra. Je ziet op de scène een verhaal van Ovidius. Het verhaal van Daedalus en Icarus. En het verhaal van Theseus en Aigeus, wat het vervolg is. Het zijn twee vader zoon verhalen en in beide verhalen gaat het over een soort generatieconflict. Dat wordt met al die toeters en bellen en illustraties op scène gebracht.”

Behalve 6 acteurs, staan ook een pak muzikanten op scène.

“Michael heeft me de tekst in handen gegeven,” zegt Frank Vaganée van Brussels Jazz Orchestra. “En daarna krijg je daar ideeën bij. Sounds en je gaat aan de piano zitten. Dat moet even rijpen en dan begin je de ideeën uit te werken. Het duurt even, maar het loont als het resultaat mooi is.”

Vliegen tot de Hemel is vanavond en morgen nog te zien. Theater aan Zee loopt tot 7 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier