The World is grootste cruiseschip ooit in Oostende

Redactie KW

Donderdagmorgen is The World de haven van Oostende binnen gevaren. Met 196 m lengte tot nog toe het grootste vaartuig dat ooit Oostende is ingevaren. The World blijft twee volle dagen in Oostende.

Het bijzondere aan dit schip is dat de 165 appartementen aan boord verkocht zijn. De bewoners komen uit 40 verschillende landen en bewonen het schip – tijdelijk of permanent – terwijl het vaartuig blijvend de wereld rondvaart. De appartementen gaan van zes slaapkamerappartementen tot kleinere studio’s. De kostprijs van een 2 slaapkamer, 2 badkamer appartement was zo’n 3 miljoen USD. De vaste kosten ermee verbonden bedragen zo’n 20 000 USD per maand.

Ook Kristina Katarina op bezoek

The World meet 196 m lengte, 30 m breed, is binnengekomen met 6,90 m diepgang. Het schip heeft een bruto tonnenmaat van 43.524 Ton (de voormalige ‘Prins Filip’ ferry mat 28 000 Ton). De renovaties in de haven van Oostende hebben als doel schepen van om en bij de 200 m lengte te kunnen ontvangen – in eerste instantie de nieuwe generatie ro-ro ferry schepen. Het verleggen van de aanvaarroute naar 143° met de bescherming van de nieuwe oostelijke- en westelijke dam is daarbij van cruciaal belang. Dit alles nadert nu zijn voltooiing waarbij de westelijke dam het sluitstuk is. De bouw daarvan biedt nu al bij normale weersomstandigheden voldoende bescherming.

Morgen vrijdag 18/08 krijgt The World gezelschap van de Kristina Katarina. Deze Finse cruise meet 137 m lengte en 22 m breed en zal afmeren aan kaai 403/404 aan de Wandelaarkaai.

Meer nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier