The Opposites en Absynthe Minded headliners op derde Trax Festival in Roeselare

Redactie KW

Op zaterdag 31 augustus vindt de derde editie plaats van het gratis Trax Festival in Roeselare. Met The Opposites en Absynthe Minded zijn er opnieuw twee straffe topacts geboekt.

In 2011 werd het gratis stadsfestival voor het eerst georganiseerd. Met succes, want op de eerste twee edities kwam telkens 5.000 man af. Voor deze editie wordt op minstens hetzelfde aantal gehoopt. “Het festival is een samenwerking tussen verschillende diensten”, vertelt schepen Kris Declercq. “Ook dit jaar is de GLS-site, die in volle ontwikkeling is, het toneel voor de optredens.”

De hiphoppers van The Opposites en de Belgische trots Absynthe Minded zijn hoofdact op deze derde editie. “Beginnen doen we met enkele (lokale) opkomende bands. Eerst en vooral is het aan The evil spirits recording sessions, zij voorzien rond 18 uur de eerste noten. Daarna is het aan Polaroid Fiction en Sir Yes Sir, twee bands die tegenwoordig meer dan eens De Afrekening van Studio Brussel kleuren. Afsluiten doen we met de Frères Deluxe, een garantie op een serieus feestje. Het festival eindigt rond 1.30 uur”, aldus programmator Pieter Vandamme van De Spil.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier