‘The Midwest’ wil zich op de kaart zetten als volwaardige regio

Redactie KW

Het centrum van de provincie staat totnogtoe nog niet bekend als een echte, goed afgebakende en herkenbare regio zoals bijvoorbeeld de regio Kortrijk of Brugge of de Westhoek dat zijn. De ‘Associate Midwest’, die de 17 gemeenten van de arrondissementen Roeselare en Tielt verenigt, wil daar verandering in brengen.

Het nieuwe, vrijwillige samenwerkingsverband tussen de 17 gemeenten werd op dinsdagmorgen aan de pers voorgesteld. In aanwezigheid van nagenoeg alle burgemeesters, OCMW-voorzitters en secretarissen van de betrokken gemeenten, én van kabinetschef Mark Andries van minister van binnenlands bestuur Geert Bourgeois, die de nieuw opgestarte interlokale vereniging erkende als proeftuinregio in het kader van het Witboek Interne Staatshervorming.

De nieuwe associatie zal zich aanvankelijk focussen op de welzijnsmaterie (met de ontwikkeling van een regionale welzijnsstrategie) en ook optreden als pilootregio voor de ontwikkeling van een ruimtelijk kader voor niet-agrarische activiteiten op het platteland. Er wordt niet uitgesloten dat men in de toekomst kan evolueren tot een meer bestuurskrachtig orgaan, waarbij de betrokken gemeenten bepaalde bevoegdheden zouden kunnen afstaan aan de associatie. (JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode edities Roeselare, Izegem en Tielt) van vrijdag 2 maart 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier