The Human Body Exhibition stelt echte menselijke lichamen tentoon in Kursaal Oostende

Redactie KW

Kursaal Oostende pakt deze zomer uit met een spraakmakende tentoonstelling. Voor het eerst zal de tentoonstelling The Human Body Exhibition in België te zien zijn, een tentoonstelling met echte menselijke lichamen.

The Human Body Exhibition, die meer dan 150 met zorg ontlede specimens van volledige lichamen en lichaamsonderdelen tentoonstelt, maakt een unieke en driedimensionale inkijk mogelijk in wat er onder de huid van een lichaam gebeurt. De tentoonstelling belicht de wondere wereld van het menselijke lichaam en de werking ervan.

Lichamen en lichaamsdelen voor pedagogische doeleinden

De lichamen die The Human Body Exhibition tentoonstelt, werden in overeenstemming met de Chinese wet gedoneerd aan het Dalian Hoffen Biotechnique Laboratory. Dat laboratorium legt zich toe op onderzoek en innovatie in plastinatietechnieken en produceert, bewaart en levert lichamen en lichaamsdelen aan geneeskundefaculteiten en stelt ze ter beschikking voor pedagogische doeleinden bij het grote publiek.Het laboratorium past de plastinatietechniek toe om de lichamen te conserveren.

(SRA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

>> Meer info: www.thehumanbody.be – de expo loopt van 16 juni tot 9 september in Kursaal Oostende

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier