The Hilliard Ensemble opent Festival van Vlaanderen

Redactie KW

In Kortrijk is het festival van Vlaanderen gestart met een optreden van The Hilliard Ensemble. Er was heel wat belangstelling voor het openingsconcert in de Sint-Rochuskerk. Op de concertagenda stond klassieke polyfonie en hedendaagse muziek. Naast de concerten komen tijdens de veertiendaagse ook educatieve projecten en nieuwe geluiden en vormen zoals geluidskunst aan bod.

Het Britse ensemble staat al jaren aan de top voor hun interpretaties van oude en hedendaagse muziek. Zij streven naar de vocale perfectie. Hun optreden in Kortrijk is meteen ook een buitenkans voor het Kortrijkse conservatorium. Het viertal gaf er in de rand van het festival een masterclass voor de studenten.

Françoise Vanhecke: “Het zijn vier mannenstemmen waarbij ook de sopraanstem door een man wordt gezongen. Het zijn unieke persoonlijkheden die samen een mooie cluster vormen van geluid waarbij ze zowel oude als hedendaagse muziek brengen.”

Het festival van Vlaanderen Kortrijk pikte vorig jaar de draad weer op. Na het schrappen vijf jaar geleden van Kortrijk als festivalstad is gekozen voor een nieuw concept. En vorig jaar bleek al dat dit nieuw evenement aansloeg met 2.400 bezoekers. Voor deze editie zijn er op de eerste dag al 35 % meer boekingen.

(BV/LD)

Meer in het WTV nieuws vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier