The Antler King heeft met ‘Patterns’ tweede album klaar

Redactie KW

The Antler King, met naast de Sint-Niklase Esther Lybeert ook nog de van Lo-Reningse roots voorziene Maarten Flamand, laat eind deze week ‘Patterns’ op Vlaanderen – en bij uitbreiding de wereld – los.

In 2011 stak The Antler King voor het eerst de neus aan het venster met een titelloos debuutalbum dat overal gretig werd opgepikt in de gespecialiseerde pers maar dat het mainstream publiek nog grotendeels ontging. Niet dat de twee drijvende krachten – nota bene een koppel – erachter nog niet door de wol waren geverfd: Esther Lybeert was ooit de allereerste zangeres van Hooverphonic, en Maarten Flamand speelde al in tal van bands, onder andere Cloon en Everyman.

De twee hebben ook beiden érgens ver weg nog West-Vlaamse roots: de ma van Maarten komt uit Lo-Reninge en Esther heeft in het Poperingse nog familie wonen.

Redenen genoeg voor kw.be om deze beloftevolle band mee te promoten… Hun tweede album ‘Patterns’ kan je trouwens momenteel nog gewoon via hun soundcloud-pagina beluisteren: hierzo. Vooral ‘Gold Red Circles’ is meer dan het ontdekken waard. Ongetwijfeld binnen hier en enkele weken ook op uw favoriete radiostation.

Op 9 november staan ze in de Concertstudio in de Schouwburg van Kortrijk.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier