Textielbedrijf Martex sluit deuren, 27 jobs verloren

Redactie KW

Het textielbedrijf Martex, gespecialiseerd in de afwerking van badkamermatten, sluit de deuren. Daardoor gaan 27 jobs verloren, zo bevestigen de vakbonden. Martex is een onderaannemer van Beaulieu Hermosa, dat de activiteiten van Martex wil overhevelen naar Polen. Hermosa wil wel drie stiksters overnemen van Martex.

Het nieuws van de sluiting werd dinsdag meegedeeld aan de vakbonden. Martex krijgt naar eigen zeggen geen orders meer van Hermosa, dat in Polen een fabriek heeft waar ook badkamermatten worden afgewerkt. Omwille van de lagere loonkost en de grote technische competentie in Polen, besliste Hermosa om de activiteiten van Martex naar ginds te versassen.

Door de sluiting verliezen 27, hoofdzakelijk vrouwelijke werknemers hun job. Vakbonden en directie zitten op woensdag 4 maart aan tafel om de gesprekken op te starten voor de uitwerking van een sociaal plan. Hermosa gaf wel al aan om drie stiksters van Martex te zullen overnemen. Beide bedrijven zijn op de site van Beaulieu in Wielsbeke gevestigd.
Hermosa is een dochteronderneming van de textielgroep rond de familie De Clerck, Martex is een zelfstandige onderneming die haar bedrijfsgebouw huurt op de Beaulieusite in Wielsbeke.

Die site was in 2008 al de plaats waar twee zware herstructureringen plaatsvonden. De afdeling Ter Lembeek ging dicht en ook in de tuftafdeling van BIG Floorcoverings werd drastisch gesnoeid in het personeelsbestand. Ruim driehonderd mensen verloren toen hun job. Het aantal naakte ontslagen bleef een stuk daaronder omdat veel werknemers een andere job vonden. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier