Terug naar school : Nieuwe richting onderhoudstechnicus windmolens Atlas Atheneum Gistel

Redactie KW

Vanaf dit schooljaar wordt het aanbod van het Atlas Atheneum in Gistel uitgebreid met 2 gloednieuwe richtingen. Zo zal het 3e jaar TSO Houttechnieken kunnen gevolgd worden. Dit is een praktisch-technische opleiding waarin de leerlingen verschillende houtsoorten en constructies leren kennen.

“Ik ben ervan overtuigd dat deze uitbreiding ons aanbod nog sterker maakt en wij ons hierdoor nog beter zullen kunnen profileren als hét opleidingscentrum voor hout op de as Oostende – Gistel – Koekelare”, zegt directeur van het Atlas Atheneum Davy De Decker. “Ons gloednieuwe houtatelier van 1000 m² laat ons toe om dergelijke opleiding in de meest gunstige omstandigheden te laten doorgaan. Zo hebben we een CNC-Machine, een spuitcabine en een stofafzuigsysteem.”

Alternatieve energie

Ook komt er een 7e jaar SE-N-SE (Secundair na Secundair) industriële onderhoudstechnieken. Dit is een relatief nieuwe richting die de beroepskwalificatie van onderhoudstechnici beoogt. “We gaan deze richting vooral toespitsen op alternatieve energie. Vanuit de bedrijfswereld in en rond Oostende, komt er enorm veel vraag naar onderhoudstechnici voor windmolens en zonnepanelen. Nu de Thorntonbank bijna vol staat met windmolens en er al uitgekeken wordt naar nieuwe windmolenparken in zee en op land, zal de vraag naar degelijk geschoolde technici alleen maar toenemen”, stelt directeur Davy De Decker.

Modulair systeem

De opleiding biedt de cursisten een grote kans op een goedbetaalde job. Door samen te werken met de VDAB en aan werkplekleren te doen, laat de opleiding cursisten toe te ervaren hoe het er in de sector aan toe gaat. De cursus wordt modulair ingericht. Dat wil zeggen dat er zowel op 1 september 2012 als op 1 februari 2013 kan gestart worden.

(Meegedeeld/A.D.)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Terug naar school : Nieuwe richting onderhoudstechnicus windmolens Atlas Atheneum Gistel

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier