Tentoonstelling ‘Storms’ in de Belgium Pier in Blankenberge wijst op gevaren superstormen

Redactie KW

In de Belgium Pier in Blankenberge opent de tentoonstelling ‘Storms’ zijn deuren. Dat is een interactieve expositie die de bezoeker confronteert met de krachten en de gevaren van de natuur. Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) greep bij de opening het moment aan om te waarschuwen voor superstormen in de toekomst.

‘Storms’ wil de bezoeker aan de lijve laten ondervinden wat de impact van een superstorm kan zijn. Minister Crevits waarschuwde ook voor de reële kans van zo’n storm bij ons. Ze duidde dat onder mee met historische voorbeelden, niet enkel uit het buitenland, met de aardbeving in Japan of orkaan Katrina in New Orleans, maar ook met enkele binnenlandse voorbeelden. “Met Vlaamse Baaien 2100 willen we voortbouwen op het Masteplan Kustveiligheid. Het zet ons aan het denken over het toekomstbeeld van onze kust op de langere termijn’, aldus Crevits.

Volgens de minister is de tentoonstelling een initiatief in het proces van bewustmaking. ‘Storms’ opent morgen de deuren en sluit pas in september 2014.

Tentoonstelling 'Storms' in de Belgium Pier in Blankenberge wijst op gevaren superstormen

Bekijk hier de reportage

(Belga/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier