Tentoonstelling rond wielermecenas Demeulenaere opent deuren

Redactie KW

Vanavond opent in Waregem een tentoonstelling over Noël Demeulenaere. Een naam die zeker bekend in de oren klinkt bij wielerfanaten. Noël Demeulenaere uit Wielsbeke was de stuwende kracht achter bekende wielerploegen zoals Chocolade Jacques en GB-MG. Naar aanleiding van de tentoonstelling is ook een boek verschenen over het leven en werk van de wielermecenas.

Al uit de foto’s aan de ingang, blijkt duidelijk: bij deze tentoonstelling staat wielermecenas Noël Demeulenaere uit Wielsbeke centraal. Het begint allemaal bij zijn jeugdjaren; toen hij zijn buurman ging aanmoedigen.

In 1972 start Demeulenaere dan zijn eerste wielerploeg op. Hij is op dat moment al één van de stuwende krachten achter de Beaulieu-groep. Noël Demeulenaere zal in zijn 40 jaar wielersport bijna 30 wielerploegen leiden. En ook nu nog laat het wielrennen hem niet los.

Bij de tentoonstelling hoort ook het boek 40+40=70. Een verwijzing naar de leeftijd van Demeulenaere en naar zijn carrière als industrieel en wielersponsor. De opbrengst van het boek gaat naar de Waregemse vzw Veloods, een sociaal tewerkstellingsproject waar fietsen verhuurd en gerepareerd worden.

Het grote publiek kan vanaf morgen naar de wielertentoonstelling. Die loopt tot 7 december; in de werkplaats van vzw Veloods in Waregem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier