Tentoonstelling rond Dag van de Armoede

Redactie KW

Het is de Dag Van de Armoede vandaag en op verschillende plaatsen vragen verenigingen aandacht voor kansarmen. Zo was er in Oostende, in het voormalige stationsbuffet Terminus, een tentoonstelling van de Werkgroep 17 oktober rond het thema. Dat is een samenwerking van verenigingen en vrijwilligers die werken rond armoede aan de kust.

Het doel van de jaarlijkse Dag van de Armoede is mensen bewust maken dat er ook in jouw buurt mensen in armoede leven, zeker nu met de dalende koopkracht. In België kan 1 op 7 beschouwd worden als arm. Naast de materiele nood komt ook het sociale isolement. Zich emotioneel goed vinden is belangrijk om je dagelijkse ellende door te kunnen komen.

In een centrumstad als Oostende is het aantal mensen groot, dat het op eigen kracht niet meer kan redden. De Werkgroep 17 oktober spreekt van ruim 7.000 gevallen of 10 % van de Oostendse bevolking.

De Dag van de Armoede sloot in Oostende af met een debat met streekpolitici om het probleem van de armoede in een breder perspectief te plaatsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier