Tentoonstelling over Matchbox in Ring Shopping

In Kuurne is een mooie verzameling auto's van Matchbox te zien
Redactie KW

In het Ring Shopping in Kortrijk loopt een bijzondere tentoonstelling over Matchbox, of de speelgoedautootjes die ooit razend populair waren. De expositie toont een unieke collectie van een halve eeuw Matchbox, want bij de Britse speelgoedfabrikant rolden heel wat leuke modelletjes van de band. De mini-auto’s zijn zo klein dat ze in een luciferdoosje passen, vandaar de naam Matchbox.

De auto’s in een luciferdoosje zijn 55 jaar oud. We danken deze miniatuurautootjes aan een Britse ingenieur die het speelgoed ontwierp voor zijn dochtertje. Toen dat op haar school een groot succes werd kwamen er meer modellen en andere voertuigen.

De tentoonstelling pakt ook uit met unieke stukken. Zoals deze koninklijke trouwkoets van de Britse koningin Elisabeth uit 1953. Daar zijn er maar 200 exemplaren van. Het verschil tussen jongens en mannen is de prijs van hun speelgoed, maar daar zwijgen de verzamelaars in alle talen over.

Elk jaar brengt Matchbox 75 nieuwe realistische modellen uit. Voor de gelukkige bezitters van de oude exemplaren is er op 21 september een ruilbeurs in het Ring Shopping. U kunt er ook de waarde ervan laten bepalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier