Tentoonstelling over Dadipark

Redactie KW

Morgen en zondag kan je naar Dadizele voor een tentoonstelling over het Dadipark. Het bekende attractiepark is ondertussen gesloten en voor een groot stuk gesloopt, maar aan de hand van meer dan 300 foto’s kan je het rijke verleden van Dadipark nog eens herbeleven. Van de prille start in 1950 tot 2002, toen het park voor de laatste keer z’n poorten sloot voor het grote publiek.

Precies tien jaar geleden kwamen de laatste bezoekers over de vloer in het Dadipark. Ondertussen is het pretpark definitief gesloten en zijn de sloopwerken begonnen. Deze tentoonstelling neemt je nog eens mee in de goeie oude tijd.

Het Dadipark was onlosmakelijk verbonden met de bedevaarten naar de basiliek van Dadizele. Pastoor Gaston Deweer stond in 1950 mee aan de wieg van het attractiepark, dat zou uitgroeien tot een toeristische trekpleister. De foto’s vertellen het verhaal van de grote dagen, maar ook het verval hoort erbij.

Wie de tijd van toen nog eens wil beleven of ontdekken, kan morgen en zondag naar het gemeentelijk centrum ‘t Torreke in Dadizele.

Vanavond meer in het nieuws van Foucs en WTV vanaf 18u.

(DV/SV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier