Tentoonstelling Grard in galerij in afwachting van nieuw museum

Redactie KW

In Oostduinkerke loopt in Galerij De Muelenaere & Lefevere een tentoonstelling met werk van Georges Grard. Deze tentoonstelling loopt in samenwerking met Francine Van Mieghem, kunstenares en de weduwe van de beeldbouwer. Zij biedt een twintigtal bronzen beelden en een tiental tekeningen uit haar privé-collectie te koop aan.

Galerij de Muelenaere & Lefevere organiseert de tentoonstelling in afwachting van het nieuwe Georges Grard museum in Koksijde. De beeldhouwer behoort tot de grootste Belgische kunstenaars. Zijn voorkeur ging uit naar het vrouwelijk naakt in brons zoals het beeld ” De Zee”, dat misschien zijn bekendst werk is. In de galerij staan en hangen een twintigtal werken

Bittere nood

Francine Van Mieghem verkoopt een deel van haar privé-collectie uit bittere nood. Zij timmerde aan de weg met de Stichting Georges Grard in Gyverinkhove jaren. Het museum moest er de deuren sluiten en verhuist tegen 2012 naar Koksijde naar de Abdijhoeve Ten Bogaerde. Het museum in Gyverinkhove was wel erkend maar kreeg te weinig middelen.

“Ze eisten heel wat van ons maar de subsidies waren niet in evenredigheid. We moesten 3 medewerkers volledig inschrijven maar ik kon dat niet meer volhouden. Het was bijna ene privé museum en voor de toekomst van de beelden heb ik besloten om naar Koksijde over te gaan”, zegt Francine Van Mieghem.

De Grard tentoonstelling in Galerij De Muelenaere & Lefevere in Oostduinkerke loopt tot begin oktober. (BV)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier