Tenor Blondelle stelt eerste cd voor in Concertgebouw Brugge

Redactie KW

Thomas Blondelle, de Brugse tenor die vorig jaar tweede eindigde in de Koningin Elizabethwedstrijd, heeft in het Concertgebouw zijn eerste cd voorgesteld. “Banalités” is een verzameling van Franse en Duitse liedjes met een vrolijke inslag. Thomas Blondelle ging daarvoor in het repertoire van de grootste componisten sprokkelen.

Een zoektocht naar de lichte kant van het klassieke lied. Zo omschrijft Thomas Blondelle zijn “Banalités”. Het resultaat is een muzikaal visitekaartje met de vele mogelijkheden van de stem van de Brugse tenor. ” Het is leuk om eens op zoek te gaan naar ernstige componisten die ook veel humor blijken te hebben”, zegt Blondelle. “Ik heb het aangevuld met moderne composities en werk van mezelf. Het is een combinatie van oud en nieuw en de klassieke muziek op een andere manier belicht. In alle bescheidenheid”.

Een soloconcert van Thomas Blondelle in het Concertgebouw is altijd een buitenkans voor zijn Brugse fans. Zijn uitzonderlijke prestatie vorig jaar in de Koningin Elizabeth wedstrijd zorgde voor een internationale doorbraak. Na het Brugse concert toert Blondelle door heel Europa met dit programma.

(B.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Tenor Blondelle stelt eerste cd voor in Concertgebouw Brugge

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier