Telefoontje naar 100 vanuit Heuvelland komt uit in Bergen

Redactie KW

Er zijn problemen met het telefoonverkeer naar de hulpcentrale 100 in het Heuvelland. Een man die op de grens tussen Mesen en Wijtschate naar de hulpdiensten belde, kwam uit bij de centrale in Bergen in plaats van die in Brugge. Hij werd in het Frans aangesproken en het duurde een half uur voor hij doorverbonden werd met de centrale in Brugge. Het is blijkbaar geen alleenstaand geval.

Burgemeester Bernard Heens van Heuvelland heeft weet van de problemen: “Zowat een jaar geleden werd ik hiervan op de hoogte gebracht. We hebben toen de betrokken diensten verwittigd, die ons verzekerden dat ze dit probleem zouden bekijken. Omdat ik sindsdien geen klachten meer gehoord heb, ging ik er van uit dat het probleem opgelost was. We gaan dit dus opnieuw moeten aankaarten.”

Ook zijn collega Sandy Evrard van Mesen is op de hoogte van dit probleem: “Dit heeft blijkbaar te maken met de gsm-netwerken. In Mesen durft het gsm-verkeer wel eens op het Waalse net overspringen. Met een vast toestel kom je altijd in Brugge uit. Maar dit zou niet mogen. Ik raad de persoon die dit overkomen is aan om klacht neer te leggen bij de politie. Dan kunnen we dit nader onderzoeken. Want zoiets mag eigenlijk niet voorvallen.”

(PL/LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier