Tekort aan agenten in kustgemeenten niet opgelost

Redactie KW

De lokale politiediensten aan de kust moeten alle zeilen bijzetten om de zomerdrukte aan te kunnen. Er zijn eigenlijk tachtig extra agenten nodig, maar tot nu toe kregen de kustgemeenten maar de versterking van 3 agenten.

Aangezien het EU-voorzitterschap alle manschappen van de federale politie opeist, deden de lokale politiediensten aan de kust begin april een oproep aan hun collega’s in het binnenland. De kustgemeenten hadden 80 inspecteurs nodig die deze zomer een maand konden komen werken met zicht op zee. Een succes kan de actie moeilijk genoemd worden.

Minder snel ter plaatse

“Zeventien inspecteurs boden zich aan”, zegt Dirk Van Nuffel, commissaris van Knokke-Heist en voorzitter van de Vaste Commissie van de lokale politiediensten. “Maar daarvan hebben slechts drie personen het gehaald. De anderen hadden negatieve adviezen gekregen van hun lokale korpschef, waarschijnlijk uit eigen personeelstekort.” Of dat voor een probleem zal zorgen, is nog niet duidelijk, meent Philip Caestecker, korpschef van de zone Oostende. “We kunnen niet voorspellen hoe zwaar deze zomer zal worden”, stelt hij. “We blijven in elk geval onze taken uitoefenen, al zullen we soms wat minder snel ter plaatse kunnen zijn.”

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier